Leuke games en app's voor kinderen

Op deze pagina vindt u leuke games en app's (applicaties) die door Korein Kinderplein zijn geselecteerd.

LEGO JUNIORS

Lego, wie heeft er vroeger niet mee gespeeld? Ook hun gratis apps zijn de moeite waard wanneer je je vloer eens vrij wilt houden van de steentjes... Een van de leuke apps van Lego is: Lego Juniors Creëer en Vertrek. In deze app kunnen kinderen van 4 tot 7 jaar hun verbeelding gebruiken om hun eigen Lego voertuigen en minifiguren te creëren. Klik hier voor meer informatie.

 

 

 

 

 

 

KNIKKEREN IN DE WINTER

De winter is niet het meest ideale seizoen om te knikkeren, maar ook daar is een app voor! Marble Mixer is een knikkerapp met drie verschillende knikkerpotjes en uitdagingen. Je kunt de app spelen met één tot vier spelers en is te downloaden op iPad en Android. Veel knikkerplezier!

Ipad versie: https://itunes.apple.com/nl/app/marble-mixer-for-ipad/id363999775?mt=8

Android versie: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.realarcade.MP&hl=nl_NL

 

 

Leren lezen

Met de app-tip van deze week leren kinderen in groep 1 en 2 lezen: Rompompom, ik leer letters. Kleuters kunnen kiezen uit drie spelletjes waarin ze oefenen met letterherkenning. De leuk en kleurrijke app heeft meerdere niveaus, van letters tot woorden herkennen.  Klik hier voor meer informatie.

 

Pimpampet

Noem alle dieren met een N. Of alle kledingstukken met een D. Pimpampet, wie kent het niet van vroeger? Dit spelletje dat goed voor de taalontwikkeling is, is nu ook in app-vorm te spelen. Leuk voor op de bank, of onderweg! Klik hier voor meer informatie.bosbingo

Trek je laarzen aan en ga het bos in met onze superleuke BosBingo! Download deze kaarten, print ze uit en we wensen je veel zoekplezier!